Preventie – Stokvis Tandartsen – Hilversum

Preventie

Preventie

Preventie:

Om gaatjes te voorkomen en een gezonde mond te houden is het belangrijk om preventief bezig te zijn met uw gebit. Dit houdt in dat u elke dag twee keer en op de juiste manier uw tanden moet poetsen en een keer per dag moet flossen of stoken, waardoor ook tussen de tanden en kiezen geen gaatjes ontstaan. Daarnaast is het belangrijk uw gebit regelmatig te laten controleren door uw tandarts. Hierbij kan eventuele tandsteen worden verwijderd om zo verdere schade te voorkomen. In overleg met de tandarts wordt bepaald hoe vaak u voor een controlebezoek wordt uitgenodigd.

Preventie-assistente:

Sinds enkele jaren hebben de preventie-assistentes hun intrede gedaan in de praktijk. Dit zijn ervaren tandartsassistentes die een aanvullende opleiding hebben gehad. Zij behandelen kinderen en volwassenen die geen afwijkingen aan hun tandvlees hebben maar wel tandsteen, aanslag en/of ontstoken tandvlees, ook wel gingivitis genoemd.

Mondhygiëniste:
De mondhygiëniste behandelt ook de hiervoor genoemde patiënten maar vooral de categorie patiënten die tandvleesafwijkingen hebben in de vorm van pockets en parodontitis. Parodontitis is een afbraakproces van het bot en het steunweefsel van de tanden en kiezen. Als dit niet of te laat wordt behandeld, kan dit leiden tot verlies van gebitselementen.